Bekijk de online versie

Suppliers en kernsportbijeenkomst >>

9 december 2013
Informatieavond Sportimpuls >>

Kies jouw favoriete sportcoach/vrijwilliger/vereniging!

Iedereen kan nog tot 17 november een voordracht doen voor zijn/haar favoriete Utrechtse sportcoach, sportvrijwilliger en/of sportvereniging. Tijdens de Uitreiking Utrechtse sportprijzen op 12 februari 2014 worden de winnaars bekendgemaakt. In totaal zijn er in zeven categorieën prijzen te winnen: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportvereniging, sportcoach en sportvrijwilliger. Een onafhankelijke adviescommissie bepaalt aan de hand van de inzendingen via www.utrecht.nl/sportprijs welke drie voordrachten worden genomineerd voor de categorieën sportcoach, sportvrijwilliger en sportvereniging. Voor de overige vier categorieën - sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg - doet de adviescommissie zelf een voorstel, op basis van de geleverde prestaties in 2013.
Ga naar
www.sportutrecht.nl/kampioenenoverzicht voor een overzicht van de Wereld-, Europese- en Nederlandse kampioenen. In januari 2014 kan iedereen stemmen op zijn favoriet! >>>

Subsidie voor energiezuinige sportaccommodaties

Gebruikers en eigenaren van buurthuizen, sportaccommodaties en culturele centra krijgen subsidie als ze hun pand energiezuiniger maken. Zo verlagen zij de energielasten en verbeteren zij het comfort in hun panden. Het Utrechtse college van B & W heeft een budget van €1,9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het plaatsen van HR+glas, vloer, dak- en spouwisolatie. >>>

Belangrijke informatie voor topsporters

Ben je topsporter en wil je gaan studeren aan HBO of universiteit? Door een wetswijziging zijn er een aantal belangrijke wijzigingen. Zo is ondermeer de aanmelddeadline voor de meeste opleidingen vervroegd naar 1 mei, verplichten veel opleidingen deelname aan studiekeuzeactiviteiten en zal (op termijn) de centrale loting worden afgeschaft. Kijk op onze website voor meer informatie en een overzicht van de open dagen bij de Hogeschool Utrecht en Unversiteit Utrecht.
Tevens komt er een belangrijke verandering aan in de vergoeding van zorgkosten. Vanaf 1 januari kunnen topsporters gebruikmaken van de Topsportpolis. Deze uitgebreide zorgverzekering is speciaal op maat gemaakt en biedt naast de basisverzekering een aanvullende verzekering en een aantal specifieke topsportitems die in geen enkele andere polis wordt aangeboden. Voor alle sporters met een status is het raadzaam om zich goed te verdiepen in de eigen verzekeringssituatie per 2014. >>>

Tour de France start in 2015 in Utrecht

De Tour de France gaat in 2015 van start in Utrecht. Dan zullen alle ogen van de wereld op fietsstad Utrecht zijn gericht. Utrecht is zeer gelukkig met deze enorme economische, culturele en toeristische impuls voor de stad. Ook Nelly Voogd – voorzitter van de Utrechtse Wielervereniging De Volharding – vertelde op RTV Utrecht dat ze blij is met dit nieuws en wil zich met haar club zeker inzetten op de kansen die de Tour biedt voor de promotie van de wielersport. >>>

Themabijeenkomsten voor sportverenigingen in volle gang

De VSU agenda (zie ook onderaan deze nieuwsbrief) is weer gevuld met meerdere interessante themabijeenkomsten en –trajecten voor Utrechtse verenigingen. Zo zijn zo’n 10 verenigingen aan de slag met het beleid binnen de vereniging bij de Workshop Besturen met een Visie en leren een twintigtal verenigingen in de cursus Meer Vrijwilligers of Leden in Korte Tijd alles over het werven van vrijwilligers dan wel het opzetten van een ledenwerfactie>>>.